Agrarøkonomer opretter andelsselskab  


  

 
Agrarøkonomer på Gråsten Landbrugsskole har oprettet andelsselskab

Onsdag den 19. september blev der afholdt stiftende generalforsamling i et nyt andelsselskab i Gråsten.

Ideen og forarbejdet er lavet af det nye hold agrarøkonomstuderende, som startede deres uddannelse på Gråsten Landbrugsskole for godt en måned siden.

Det nye selskab hedder "Fiskbæk Gårdbutik A.M.B.A." og i første omgang vil gårdbutikken udelukkende sælge frisk mælk direkte fra kostalden på Gråsten Landbrugsskole.


De studerende er allerede langt med planerne om at etablere gårdbutikken og de har indhentet tilbud på pasteuriseringsanlæg og mælkeautomat. De forventer at de samlede etableringsomkostninger løber op i mellem 600.000 og 700.000 kr. så nu arbejdes der på at få finansieringen på plads.

"Vi har længe haft et ønske om at kunne sælge mælk og evt. andre af vore produkter direkte til forbrugerne. Så derfor er vi glade og stolte over at de studerende har taget denne spændende opgave på sig" udtaler forstander Bjarne Ebbesen og han fortsætter: "Samtidig er det en rigtig god læringsproces, hvor de arbejder med en rigtig case der skal føres ud i livet. De lærer i praksis hvordan man opretter et andelsselskab, laver vedtægter, afholder generalforsamling og at etablere og drive en gårdbutik."