Pressemeddelelse  

Agrarøkonomer på Gråsten Landbrugsskole opretter andelsselskab

Onsdag den 19. september indkaldes der til stiftende generalforsamling i et nyt andelsselskab i Gråsten.

Ideen og forarbejdet er lavet af det nye hold agrarøkonomstuderende, som startede deres uddannelse på Gråsten Landbrugsskole for godt en måned siden.

Det nye selskab hedder "Fiskbæk Gårdbutik A.M.B.A." og i første omgang vil gårdbutikken udelukkende sælge frisk mælk direkte fra kostalden på Gråsten Landbrugsskole.

"Vi håber rigtig mange vil dukke op til den stiftende generalforsamling og det er tanken, at alle interesserede forbrugere kan blive medlemmer. Der vil helt sikkert komme en del elever fra landbrugsskolen, men vi håber da bestemt også at mange fra Fiskbæk og Gråstenområdet vil komme og høre mere om denne nye mulighed for at købe frisk lokalproduceret mælk direkte fra køerne på Gråsten Landbrugsskole" siger Jacob Hollender som er en af de agrarøkonomstuderende på skolen.

De studerende er allerede langt med planerne om at etablere gårdbutikken og de har indhentet tilbud på pasteuriseringsanlæg og mælkeautomat. De forventer at de samlede etableringsomkostninger løber op i mellem 600.000 og 700.000 kr. så næste trin efter generalforsamlingen bliver at få finansieringen på plads.

"Vi har længe haft et ønske om at kunne sælge mælk og evt. andre af vore produkter direkte til forbrugerne. Så derfor er vi glade og stolte over at de studerende har taget denne spændende opgave på sig" udtaler forstander Bjarne Ebbesen og han fortsætter: "Samtidig er det en rigtig god læringsproces, hvor de arbejder med en rigtig case der skal føres ud i livet. De lærer i praksis hvordan man opretter et andelsselskab, laver vedtægter, afholder generalforsamling og at etablere og drive en gårdbutik."

Generalforsamlingen holdes på Gråsten Landbrugsskole onsdag den 19. september kl. 19.00.

For yderligere oplysninger kan Jacob Hollender tlf. 22445585 eller Bjarne Ebbesen be@gl.dk tlf.29747637 kontaktes.